2012. május 10., csütörtök

csókolom

Ha meglátok valakinél egy ilyen nem könyves bejegyzést, nekem is kell egy. Nehogy kimaradjak valamiből. Most épp a Nimáét láttam, sakkor megkívántam.

Szóóóuval, kicsit leléptem a molyról. Nem hívogatott mostanság. Van mikor elkap a feelingje, és egész nap ott ülök, de most nem kellett. Bekukkantottam, van-e csillagom, oszt annyi. Amúgy sem voltam soha egy központi alak, úgyhogy hiányérzetet sem keltek senkiben. Meg lehet ezt csinálni drámai többszáz karakteres méregbomba-karc nélkül is. Nem kell fenegyereknek lenni hozzá. Na bumm, vegye magára valaki gyorsan, intsen be. Nem gondolok senkire, csak láttam ilyeneket. többségében nem is figyelteké, úgyhogy persze, hogy nem tudok nicknevet.

Olvasom Rothfuss II.-t. Bitangjó. Nyúzom-húzom, hogy ne nyávogjak majd, hogy olvasnám, de nincs. Benyomtam közbe a Tizenhármat, jó volt, elmondtam itt lenn milyen volt, de ahogy látom egyedül vagyok a tetszésemmel - felháborodok néha könyvekben a magyartalan mondatokon, aztán én is olyanokat írok itt... dehát nem vagyok író, el lehet fölöttem siklani, szeretek néha össze-vissza beszélni. :D

Nima említette, hogy szeretne kissé elhatárolódni a népszerű könyvektől, másokat olvasni. Tetszik az ötlet, én is ezen vagyok mostanság. Már, ha találok magamnak valamit. Mert nem mindig sikerül, és akkor jön a moly-blog páros, ők a biztos források. Clive Barkert is tök jó most olvasni, úgy, hogy nem igazán tudok róla sokat, főleg, hogy a fülszöveg sem mond igazán semmitse. Nem ítéltem meg előre, hogy ez most jó, vagy rossz könyv. Nem várok el semmit. És ezt élvezem. Kajtatok még ilyesmit. Vagy legalább olyat, ami épp most nincs a toppon. Valahogy így.

Szép az idő. Szoktatok kiülni - feküdni valahova a szabadban olvasgatni? Én minden második nap betervezem, de Csipa - a kuta, akire jelenleg vigyázok - nem igazán dől le mellém, folyamatosan menne magának, és ha rángatja a karom előre - hátra, sehogysem tudom elképzelni az olvasást. Ha épp hangulatában van, és bent vagyunk a lakásban, akkor sem hagy olvasni. Vele kell játszani. Szeret ráülni, vagy épp ráfeküdni a könyvre... eszembe se jusson, hogy előkapjam :)) Nem rongálja őket mondjuk csöppet sem, úgyhogy semmi gond. 

Ja, fantasyt kajtatok még manapság. Nem Novikot, nem Ködszerzetet, bár őt biztos szeretném. Valami jókis hagyományosat. Kisfaluból uccu neki világot menteni. Lehet újra előkapom Robert Jordant. Első két kötetet olvastam csak amúgyis, és alig emlékszem rá. Mást nem nagyon találok, úgyhogy kb ő marad.

Valami játékot nem kreálunk ebből a nem túl felkapott könyv olvasásból? Mittomén, mindenki átvesz egy olyan könyvet egy másik blogostól, akiben megbízik - vagy nem -, ami nem túl olvasott mostanság, és persze ő sem olvasta, aztán jön egy bejegyzés róla? Ha csak három-négy embernek van kedve hozzá, én annak is örülök. Ha nem, tudom, hogy hülyeség, és nem pattogok tovább... :))

No, ennyi voltam. Kellemes, pihenős hétvégét! Köszönöm széken :)

5 megjegyzés:

  1. ez jó ötlet, én benne vagyok.
    ha már Barker, a Korbács megvolt már?
    én majd pár klasszikust akarok közbeiktatni a sok újdonság közé. de akkor majd szétnézek itt is, hátha kedvet kapok valamihez.
    a tizenhármat már beszereztem, de ahhoz most nincs kedvem.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nna, gyűlünk, gyűlünk :D :))))
      Nem, a mostani, a Kárhozat az első. De ezután mindenképp a Korbács jön, meg az Abarattal is szemezgetek egy ideje...
      Nna :D Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni :)

      Törlés
  2. Én is benne lennék ebben az átvevősdiben. :)
    Mondjuk én teljesen hangulatember vagyok: mindegy hogy régebbi, vagy újabb könyv, csak éppen akkor és ott legyen kedvem hozzá, vonzzon valamivel magához. Persze általában a reciket előre veszem, de mivel csak olyan könyveket kérek, amelyek amúgy is érdekelnek, szerencsére nem szenvedek velük nagyon. :)
    Én a teraszunkra ülök ki szinte minden nap, süttetem magam kicsit két tanulási periódus között, és akkor már olvasok is persze. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez tök jó ötlet:) Nekem eléggé felgyűltek a recik, minek következtében elegem van kicsit a friss könyvekből, ha őket befejezem, valami régit szeretne, jó porszagút:))
    A küszöbön szoktam olvasni, mert az udvaron a) túl meleg van b)üldöznek a bogarak c)az ölembe ül a fél macskaság, a másik fele meg a könyvre fekszik.
    Hogy adhattál szegény kutyának ilyen nevet?:D

    VálaszTörlés
  4. Fúúha, mostmár tényleg vagyunk :)

    @Nita: úgy akkor nincs probléma. :)

    @Amadea: nem tudom mi ez a könyvön fekvés mánia a zállatkáknál, de nagyon favorizálják :))
    Kuta nálunk volt már egy hónapja, megszakításokkal, és még mindig nem volt neve. Nem adok nekik nevet, mert akkor csak mégjobban kötődök hozzájuk, aztán odaadni még bajosabb. De neki mostmár kellett, és ha csak 10 percet alszik is, ott tündököl a csipa a felemás szeme sarkában, úgyhogy egy fél napi hülyéskedés után (Shipo, Magdi, Kiskígyó, satöbbi) megszületett a Csipa :)) Megszokta, hallgat rá, mindneki boldog. :D

    VálaszTörlés