2012. május 30., szerda

Köszöntem, bocsánat

Clive Barker kárhoztatásáról kéne szó legyen, de nem lesz. Mefogadtam még év eleje körül, hogy nem erőltetek semmilyen könyvet, ha valamiért nagyon nyögvenyelős, akkor félbe marad. Eddig nem hagytam abba semmit - kivéve Koontzot, de az amúgy is újraolvasás lett VOLNA - úgyhogy most minimális bűntudattal búcsúzok Barkertől.

A könyv tartalmát nem mesélem el, a cím megnevezi a központi témát, szerintem elég ennyi. Amúgy is, olyan jó, ha az ember nem tud semmit a könyvről, és csak úgy kézbe veszi.
Tetszett, elvoltam vele. De valamiért a felétől odébb már nem vagyok kíváncsi rá. Lehet, hogy ezzel most óriási dolgok maradnak ki, de egye fene, akkorsem... Bár Barker jól ír, felkelti az érdeklődést, jók a karakterek, megvan az egyedi stílusa mindennek a könyvben, nekem most mégsem. Lehet máskor, vagy más könyvet, mert pl. a Korbács nagyon piszkálgat, és az Abaratra is kíváncsi vagyok.
Inkább újra elővettem A Gyűrűk Urát, és nagyon jól esik. Fogom a Tolkienes merengőmet és fénysebességgel fejest bele... :)

Ti hagytatok már félbe könyvet idén? Könnyen megy a félretolás, vagy csak komoly sóhajok utján, fejcsóválgatással fűszerezve? Vagy egyeltalán nem hagytok abba könyvet, mert az főbenjáró bűn?

2 megjegyzés:

  1. én régen mindenáron végigolvastam mindent, és elég nehéz volt róla leszokni, viszont már odáig eljutottam, hogy ha komoly okom van rá (ergo nagyon szar), akkor nem erőltetem.
    egyébként nem kellemes érzés, mert úgy érzem, hogy elveszem az esélyt a könyvtől, hogy bizonyíthasson, de ha az első 50 oldalon nem ájulok el, akkor általában később sem, az a tapasztalat.

    VálaszTörlés
  2. Igen, hagytam. Korábban úgy voltam vele, hogy én könyvet félbe nem hagyok, mert az olyan zsenánt, de ma már úgy gondolom, hogy minek pazaroljam az időmet egy rossz könyvre, amikor olvashatnék helyette jót, vagy nézhetnék valamit, sütit süthetnék, stb...
    Tsiolkas: A pofon - 110 oldal után eldobtam, baromi idegesítő. Az Angyalsorsot meg 60 oldalig bírtam, agyhalott lettem tőle, mondjuk nem is akartam elolvasni, csak furán jött ki egy helyzet, úgy került hozzám.

    VálaszTörlés