2012. július 9., hétfő

Drugs Bunny: A sárga kapszula

Elég gyakori, hogy valaki nincs megelégedve a testével, a súlyával, a sörhassal, a kondíciójával. Lehet az nő, vagy férfi. Annyi, hogy a hölgyeknél nagyobb a probléma, mert ugye ők folyamatosan fogyni akarnak, feszesebb combokat, formásabb feneket, lapos hasat. Mindezt persze anélkül, hogy valamit tegyen érte. 

AKINEK NEM INGE... (jobb elmondani így előre :)

Tele ugye a net, a TV, és a sok WC-papír magazin az ilyen-olyan sztárdiétákkal. Na, ha elolvasod ezt a könyvet, megtudod, azok mennyit érnek. Szart se.
Egyél csak gyümölcsöt; ne egyél, csak kizárólag levest; ne igyál, csak vizet... éééééés két hét alatt ragyogni fogsz. Vágom az ilyesmiket, mert két évig leányzó volt a lakótársam (egy évig kettő is), és ő(k) próbálgattak ezt-azt. Persze mind hatástalan volt.

Nnnamost nem akarom elmondani röviden, hogy mit kell tenni, és mit is jelent egy normális edzés, milyen az egészséges, normális étrend, ami segíti a normális alak, kondíció kidolgozását, mert akkor fölösleges elolvasni utána a könyvet. Rövid, tele infókkal, nem hülyeségekkel, és még humoros is itt-ott.
Rengeteg buta tévhitet eloszlat, lévén, hogy nem egy Norbi update könyv, hanem egy testépítőé, egy olyan emberé, aki nem a médiában maradás miatt ad ki könyvet, hanem azért, hogy tájékoztasson, segítséget nyújtson, mind a kezdőknek, mind a haladóknak (ha rászorulnak). Ahhoz, hogy lefogyj, stb. meg kell változtasd az étrended, a felfogásod, edzened - sportolnod kell. Anélkül nem érsz el semmit. Lehet, hogy súlyt veszítesz a koplalással, vagy a buta fogyasztóteával, esetleg valamilyen tablettával, de az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azt veszíted el, amit akarsz, a zsírt. Hanem az izmot. Roncsolod a belső szerveid. Néhány kiló mínusz, de mozgás nélkül úgyis visszaszeded, és még egészségtelen is leszel.

Bár testépítő írta, nem csak akkor nyújt segítő kezet ez a néhány oldal, ha te is ezt a példát szeretnéd követni, versenyekre akarsz járni. Fogyni, izmot felszedni, egészségesen élni tanít meg. Ha hiszel neki, és akarod, vagy hajlandó vagy a változtatásokra. Én most tök komolyan gondolom, hogy összeszedem magam, és nekiállok így élni, és nem napi egyszer zabálni, aztán a székben fetrengeni, mert annyira tele vagyok, hogy instenmegments, hogy innen felálljak. Ezt műveltem, nem másról beszélek, hanem magamról.

Én annyira élveztem olvasni, hogy azt mondom, akkor is megéri, ha nem tervezel súlyzókkal edzeni, fogyni, csak szeretnéd megérteni mi is ez. Miről szól, és mi a helyes útvonal. Nem árt elfelejteni a szteroidozást, és a hülye "mit szecc'?" kérdéset sem. Ha valaki sok izommal rendelkezik, nem azt jelenti feltétlenül, hogy telenyomja magát a sok marhasággal, hanem lehet az sok év komoly munkája is. Persze kivételek mindig vannak, de ne mindig a hülyeség határozza már meg az életünket.

Rendhagyó könyv az eddigi olvasmányaimhoz képest, de most épp ez a téma érdekelt, és egy jóbarát (:D) azt mondta, ezt érdemes. A könyv megvásárolható természetesen könyves oldalakról, vagy egyenesen a sajátjáról, de ingyen is letöltheted, teljesen legálisan, csak regisztrálnod kell a http://shop.builder.hu/-ra, és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése