2012. február 23., csütörtök

Itt az ödő...


Elérkezett a pillanat, hogy (én is) felháborodjak. Mert ez az egész vámpír-irodalom, zombi-sellő-akármi megdug téma engem is megsuhint. Mindig élvezettel olvasom az ilyesféle bejegyzéseket, legutóbbi kettő álá Nima és álá SFMag.

Voltak nekünk anno a vámpírok. Misztikus, rejtélyes lények, amik mégjóhogy érdekeltek. Mert dejólenne vámpírnak lenni, mondtam én, mikor Anne Rice-t olvastam. Darren Shan is becsületesen megírta a magáét, Stephen King már hogy ne írna - höhö -, Kostova istenkirály(-nő), Lindqvist is teljesen rendben van, Bram Stoker meg persze a nagyfater az egész történetben. De ez így túl szép volt - vagy nem tudom -, el kellett taposni az egész mítoszt, hadd csillogjon már a napon a fickó, sőt vért se igyon, mert ugye vega a lelkem, és ez el sem kell pusztítsa, az túl mainstream. Legyen csinos, dögöljön utána mindenki, és akkor jöhet a világsiker, mert milyen eredeti ez az egész. Gratulálok!

Bevallom, nem olvastam egy darab Twilight könyvet sem, bár tervben volt, mert nem szeretek valamiről negatívan beszélni, amiről gőzöm sincs, de nem is fogok. Még 2 éve suliban meg kellett néznem (bár sunyiban olvastam, akkor még Feistet... hülye lettem volna ezt sasolni) angol órán, majd német órán is, mert a leányzók szerették, és ugye akkor szeresse mindenki. Nekem meg herótom lett tőle, mikor megláttam ragyogni az Edward fickót, mint valami tündérkét a Csipkerózsikából, azt mondtam, hogy szeeeervusz Meyer, mi itt búcsúzunk. Elnézést azoktól, akik esetlegesen kedvelik a sorozatot, de engem tarkón csapott, hogy ilyen lazán elcseszi az egész felépített vámpír mítoszt. Már azt sem merem hangoztatni, hogy szeretem, és olvasok vámpír központú könyveket, mert kiröhögnek, hogy ez egy hülye.

De most ugye jön a zombi-románc film. Gőzöm sincs, mi a címe, kik alakítanak majd nagyot benne, de tény, hogy lesz. Na most beindul az agy: hogy lehet egy rothadó hulla kívánatos? A zombik nem gondolkodnak, nincsenek érzelmeik, teljesen öszöntlényekké válnak, CSAK enni akarnak, nem randira járni... Persze lehet, hogy a csaj nekrofil lesz, vagy valami, akkor teljesen megértem az egészet, de ez már meghaladja szerintem az alkotók képzeletét. Hagyják már szegény rémregény - horror szereplőket békén. Lehet őket érző lényként ábrázolni, teljesen rendben van, ott van Rice Louis-a, aki egyik kedvenc vámpír karakterem, míg világ a világ, vagy akár Stokernél Drakula gróf, neki is vannak érzései, de könyörgöm, de induljon már be a diszkó-party, ha kilép a napra egy vámpír.

Persze kell az ilyen is, ki vagyok én, hogy azt mondjam nem. Mindenkinek szíve joga, hogy azt olvasson, nézzen, amit csak szeret, azért nem ítélek én el senkit, egy ember sem esik a szememben, ha ő Twilight rajongó, de attól még meg van a véleményem az egészről. Annyira neki indultam ennek a bejegyzésnek, hogy most aztán csomó dologról írok majd, erre csak anti-Twilight lett. Elnézést, majd máskor. Talán... :)



<---- Brad Pitt, mint Louis... bármennyire nők szíve csücske, nem nyált vitt a filmbe, hanem rendes színészi alakítást.

5 megjegyzés:

  1. imádom a háborgó posztokat.:D
    de ott leesett az állam, hogy zombirománc. mi lesz ez? nem hallottam.
    ezek már tényleg nem kímélnek semmit és senkit. mi lesz a következő? a begerjedt fikusz és a szőke lány románca a nagymama melegházában?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. =))) a fikuszos ötlet még tetszik is :)))), de csak óvatosan, nemhogy valaki kifüleli, két hónap múlva meg ezzel lesz tele minden kirakat :D
      A zombi láávsztori valami a közeljövőben megjelenő film, nem tudom, könyv után-e, vagy csak úgy ni, egyenesen vászonra, de mindegy is, nekem ennyit elég tudnom róla, hogy messziről még szagolgatni se akarjam :p

      Törlés
  2. Nima és ohentibi: Warm bodies a film címe, amely könyvből készült, és igeeen, zombi, aki helyes marad, csak picit rothad, és persze érző szívű, meg a természetesen szőke hősnő. :P

    Amúgy tetszik ez a bejegyzés, a háborgó posztokat jó olvasni. :) Amúgy annak ellenére, hogy én szeretem a Twilightot, bár nem vagyok elvakult rajongó, nekem is túlzás már, ami ezzel az egész vámpírmítosszal történt. Ajánlom figyelmedbe a Finnugor vámpír című könyvet, na ott igazi embervért szívő, rohadék vámpírok vannak. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, csak meglett akkor a címe :D Láttam 1-2 hete valahol, de nem emlékeztem a címére, megtalálni sem sikerült. Kösz az infót :)

      Köszönöm, köszönöm :D Tervben van, láttam molyon 1-2 idézeted, amit kiírtál belőle, beszerzendő darab :)

      Törlés
  3. Szívesen, én elég sok helyen találkoztam vele mostanság, azért maradt meg, ja, meg azért, mert én is kiakadtam rajta. :D

    Örülök, ha az idézeteim meghozták a kedvet hozzá. :))

    VálaszTörlés