2012. február 25., szombat

Mit szabad, meg mit nem szabad


Amennyire a könyveket, annyira szeretem a zenét is. Nincs olyan, hogy ne szóljon valami muzsika, és ha ezt rohadt rég csinálod - mert deöreg vagyok én, höhöhö -, elkerülhetetlen, hogy sok dolgot hallj. Lehetne ez akár könyves post is, hogy ezt meg ezt olvasom, de most rendhagyok, oszt legyen zenés. (Ígérem, amint rájövök, hogy tudok ott felül a 'Főoldal' mellé még oldalakat tenni, el lesz választva az ilyesmi a könyvektől.) Akit meg hidegen hagyok itt ezzel, attól elnézést kérek. Lesz majd más is :)

Szóóóóval, van a Társadalom, legyen nagy T. Ami majd megmondja neked, hogy mit hallgass. Mert miazmár, hogy te rockot hallgatsz, és felveszel egy fekete pólót, ráadásul még a hajad is növeszted... ? Hát hülye vagy te, gyermekem? Most ezért 1-2 évig kiutálunk az iskola folyosójáról, sőt, még utánad is kiabálunk, hátha észhez térsz.

Érdemes elhatárolni magad mindentől? Én is átestem azon a korszakon, amikor a black metal volt az oxigénem. Lógott mindenhonnan a pentagramm, még keresztet is fordítottam magamnak, mert azt úgy illik. Semmi mást nem hallgattam, minden mást utáltam. 13-14 évesen teljesen rendben is van, nem látsz az orrodtól messzebb - kinek nem inge, tudja mi a dolga :D
De elkezdesz gondolkodni, és észreveszed, hogy nem lehet csak egy dolgot művelni folyamatosan. De áttérek arra, amit mondani akarok.

Rock, metál, black/death metal, doom metal, viking/folk metal, post-grunge, alt. metal, drum and bass, dubstep, miért ne férne meg egymás mellett?

- Mit hallgatsz? Ezt mind? Döntsd már el, mit akarsz, nem jó ez így egyben.

Nemhát... Ha megtetszik egy szám, ami mondjuk - mittomén - pop, nem fogom hallgatni, mert én rocker vagyok, és tiltja a becsületkódex? Persze, hogy de. Mert a zenét, amit magadnak teszel fel, nem azért hallgatod, mert muszáj, hanem mert te akarod, és tetszik. Legyen az bármi.
A zene, amit én hallgatok 90%-ban rock, vagy valamilyen formája a metálnak, de nem zárkózom el semmitől. Nem is mondom már, hogy rocker vagyok, pedig még derékig érő hajam is volt. Tetszik nekem az új dolog, ami a DubStep, lehet találni nagyon jó kis dalokat a rengetegben. Nagyon jó a Drum and Bass. Sőt, bűnös élvezetnek még meghallgatok néha egy-két LMFAO dalocskát is. A zeném nagy részében hörögnek, de van köztük olyan laza is, hogy szétesel. Nyálas? Szerintem nem, ennyi elég is. Nem tagadok én semmit, ha hülyének nézel utána, ha nem.

Nagy kedvenc a Staind (post-grunge, alt. metal, nu-metal), az In Flames (melodic death metal, vagy két éve azt is mondják, hogy modern metal, legyen igazuk), a Deftones (na ezt határold be, mert én csak annyit mondok, hogy alternativ metal). Nagy kedvenc most a Vad Fruttik is, ami eléggé laza az eddigiekhez képest. De hallgatásra kerül nem egyszer az Asking Alexandria is, hogy durvuljunk vissza. Ensiferum is istenkirály, mert a folk-metal nagyon jó. Linkin Park, Limp Bizkit, Seether, Shinedown, ne hülyéskedj, legnagyobb együttesek. Metallica, Led Zeppelin, a régiek se maradjanak ki. És akkor ott van a Prodigy, a Pendulum, és Skrillex, elektronikus zene se legyen diszkriminálva. Viszont hallgatom az October Falls akkusztikus műveit is, mert folysz velük.

Mi sem jobb példa arra, mit mondok, hogy a műfajok keverednek. A Limp Bizkitben rappelnek, hip-hop ritumusok vannak benne, a Korn kiadott egy albumot, amelyiken zúzzák a gitárt, mégis ott a dubstep benne, az In Flames közös számot adott ki a Pendulummal, akik drum and basst szolgálnak fel. És sorolhatnám sokáig...

Esek át szépen lassan a ló túloldalára, nem egy személyes adatlapot készültem kitölteni, úgyhogy legyen elég. Ha valaki volt olyan kitartó, hogy végig rágta magát ezen az egészen, nyilvánítson véleményt, ha kedve tartja. :)

6 megjegyzés:

  1. Végigrágtam magam, ahogy te fogalmaztál, és most akkor véleményt nyilvánítok. :)

    Nagyon egyetértek azzal, amit a posztban fejtegetsz. Miért is kéne nekem leragadni egy stílusnál? Ha megkérdezik, milyen zenéket hallgatok, nagy bajban is vagyok, mert vegyesen majdnem mindent. :)
    Jól megfér nálam együtt Ákos, Lady Gaga, a Skillet, Within Temptation, a barátom által hallgatott felkapottabb metálegyüttesek, mint az Iron Maiden vagy Halloween, de az olyanok is, mint a Running Wild, sőt, kezdek barátságba kerülni a King Diamonddal és társaival is. :) Emellett pedig simán becsúzik egy-egy Vad Fruttik, Péterfy Bori, Holdviola, de voltam már Sebestyén Márta koncerten is, és imádom a filmzenéket. :)

    Szóval én is azon a véleményen vagyok, hogy mindenki hallgasson, amit szeret, és hadd ne kelljen már beskatulyáznom magam. :) (Remélem nem kapsz szívrohamot, hogy ennyit írtam. :P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kapok egy kisebbet, de azért, mert örvendek neki :D Ugye, hogy ugye? Jó, hogy nem vagyok egyedül az egésszel, már így a blog-világban sem.
      Óó, Ákos, őt én is szeretem. King Diamonddal annyit próbálkoztam, de végül hanyagoljuk egymást... :))

      Törlés
  2. :)) Én is örülök, jó olyan emberekkel találkozni, akik ezen a téren (is) hasonlóan gondolkodnak.
    Ákos az Andante albuma óta favorit nálam. :) King Diamonddal meg igazából úgy vagyok, hogy itthon magamnak nem rakom be hallgatni, de már nem kezdek el lázadozni, ha a barátom ezt rakja be a lejátszóba. :))

    VálaszTörlés
  3. tökre egyetértek. én gyorsan megunom, ha mindig ugyanazt kell hallgatnom, nekem is kell a változatosság, bár olyan még sose volt, hogy valaki rám szóljon, hogy miért hallgatok ennyi mindent össze.:D
    olyan van, hogy nem hallgatom autóban pl. a system of a downt, ha emberem is mellettem ül, mert idegbajt kap tőle, de mondjuk Ágnes Vanilla sem a kedvence, akit viszont én nagyon bírok a megzenésített versekkel.

    oldalt meg így tudsz létrehozni:
    belépsz a kezelőfelületre, ott látod, hogy áttekintés, bejegyzés, OLDALAK
    rákatt az oldalak menüre, van felül egy kis ablak, hogy új oldal, arra katt, és kijön, hogy mit szeretnél: üres oldal, vagy internetcím.
    ha üres oldal, akkor megnyílik egy olyan ablak, mint amilyenbe posztot írsz.
    ha internetcím, akkor bemásolod a linket, és onnantól az a hely az oldal menüsorból egy kattintásra elérhető lesz.

    az üres oldalnál van annyi turpisság, hogy bár úgy írod, mintha új posztot írnál, túl sokfelé nem érdemes tagolni, mert egyetlen posztként viselkedik, olyan, mintha posztot bővítenél. nem lehet több posztra tagolni az oldalt. plusz nem lehet kommentelni sem, tehát ide mindenképpen olyan dolgot érdemes elkülöníteni, ahol nem akarsz beszélgetni, csak mondjuk gyűjtögetsz.
    10 oldalt tudsz létrehozni max, asszem, többet nem enged.
    és amikor megcsinálsz egy-egy oldalt, még csak véletlenül se nyomd meg az elrendezés mentését, mert összekutyulja a főoldal kinézetét, kidobja felülre, és nem vízszintesen, hanem függőlegesen listázza ki. amikor megcsinálod az oldalakat, ő azt szépen eltárolja magának enélkül is. (az én sablonomon legalábbis így viselkedik, ha külön mentek elrendezést.)

    VálaszTörlés
  4. bocsi, megnéztem, elvileg lehet az oldalakon is kommentelni, az csak nálam nem műxik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj, én nem unok olyan hamar. Jó látni, hogy te is rock párti vagy :D Bár már olvastam egyszer valahol, hogy szereted.

      én megpróbáltam, de úgy néz ki, az én sablonom is másként viselkedik, mert nem tudok létrehozni csak olyan oldalt, ahova írok. Megvan a katt az ÚJ OLDAL fülre, de startból a poszt író ablak jön be. Úgyhogy egyenlőre azt hiszem, maradok így :p De ezer köszönet, a segítségért :)

      Törlés